Spill deg bedre! er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk forening for Slagrammede og Sunnaas Sykehus. Prosjektet er finansiert av Extrastiftelsen.

Spill Deg Bedre På denne nettsiden vil du finne et spillbibliotek som skal være til hjelp for å velge spill til treningen av ulike funksjoner. Det finnes utallige dataspill til de mange konsollene som finnes på det kommersielle markedet og det kan være vanskelig å vite hvilke spill som fungerer godt til trening av ulike funksjoner. På denne nettsiden skal man kunne velge hvilken funksjon man ønsker å trene, og deretter finne spillalternativer til denne funksjonen. Dette gjør man ved å klikke på figuren på forsiden. For å komme til fremsiden kan du klikke på huset på toppen av siden.

En annen mulighet er å se på anbefalingene vi har kommet med. Disse anbefalingene er sortert i 9 ulike kategorier Anbefalingene finner du ved å trykke på «anbefalinger» på toppen av siden. Hvis du allerede har et spill, kan du også søke opp dette spillet for å se hvilke funksjoner spillet kan trene. Du søker i søkefeltet på fremsiden.

Det er i prosjektet utviklet en brukerveileder som har fått tittelen «Veileder for bruk av dataspill i opptrening etter sykdom eller skade». Denne veilederen er laget for å hjelpe deg som vil ta i bruk dataspill, men som ikke helt vet hvilke spillkonsoller du skal velge eller hvordan du skal ta det i bruk. Den er laget for å være med å senke terskelen for å ta i bruk dataspill i treningen.

Spill Deg Bedre, gir mye glede under treningFor at både brukerveilederen og anbefalingene skal være basert på flere typer kunnskap, både erfaringer gjort av terapeuter, pasienters preferanser og forskningskunnskap er det gjennomført en kunnskapsoppsummering i samarbeid med Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo. Dette søket resulterte i to mastergrader og det jobbes kontinuerlig med å holde kunnskapsoppsummeringen oppdatert. Mer kunnskap om dette finner du under fanen «Om prosjektet».

Har du innspill til nettsiden, brukerveilederen, spillbiblioteket eller hvis du lurer på andre ting er det bare å ta kontakt med oss. Kontaktinformasjon finner du nederst på siden.

Støttet av Sunnaas Sykehus, Extrastiftelsen, og Norsk forening for slagrammede.